İlçemizde Yapımı Bitirilen Söğütlük Dere Atıksu Arıtma Tesisi Faaliyete Geçirilmiştir.

İlçemizin yıllardır söğütlük Deresine akan , özellikle yaz aylarında ağır koku yapan ve bu dere kenarında bahçesi bulunan hemşehrilerimiz çok rahatsız olmaktaydı.Ayrıca dereye dökülen kanalizasyon aşırı çevre kirliliğine sebep oluyor ve insan sağlığını tehdit ediyordu.

Belediyemizce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alınan hibe kredi ile İlçemizde 2.si inşa edilen Kanalizasyon Arıtma Tesisi inşaatı bitirilmiş olup bugün itibariyle (09/08/2011) Arıtma Tesisimiz faaliyete geçirilmiştir.Böylece yıllardır sorun olan Söğütlük Deresine akan Kanalizasyonda bundan sonra arıtılarak bahçe sulamasında kullanılabilecektir.Böylece Kanalizasyon akıntısı koku yaymayacak ve dolayısıyla çevreye zarar vermeyecektir.

İlçemizin kanalizasyonu 2 adet dereye Bükler Mevkii ve Söğütlük Derelerine akan kanalizasyonların ikisinin önünede Arıtma Tesisi yapılmış olup İlçemizde bu işle ilgili sorun kalmamıştır.

Bu işlemlerde emeği geçen ( Hibe Kredi Çıkmasında ) sayın Bakanımıza , Müsteşarımız Hasan Zuhuri SARIKAYA , Bakanlık yetkililerine , Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü’ne , Çevre İl Müdürlüğü personeline, tüm siyasi yetkililerimize ve İlçemiz işadamlarımızdan Nuri TABANLI’ya da ayrı ayrı teşekkür eder saygılarımızı sunarız.Belediye Başkanı Hasan Basri AVŞAR.

Ocak 2018
« Ara