Ankara daki yapraklı Derneğinin İstişare Toplantısı

Yapraklı Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ilk istişare toplantısını yaptı

Ankara’da yaşayan Yapraklı’lıların öncülüğünde, Ankara merkezli olarak kurulan ve 22 Mart 2013 tarihinde tüzel kişilik kazanarak Sivil Toplum Kuruluşları arasındaki yerini alan Yapraklı Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ilk istişare toplantısını kuruluşunu müteakip bir ay sonra 22 Nisan 2013 tarihinde Ankara’da Mamak Kültür merkezinde (eski Devlet Konservatuvar binası) gerçekleştirmiştir.
Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile açılan toplantıya Yapraklı’lı emekli Müftü Mehmet Mutlu’nun Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlanmıştır.
YAPRAKDER adına,  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlhan BİÇER ’in açılış konuşması amaç, hedefler, faaliyetler ve beklentiler ile diğer konulara ilişkin genel bilgilendirme sunumu ile devam etmiştir. Biçer,  birlik ve beraberliğin oluşturduğu enerji ve sinerjiye dikkat çekerek tüm üyeler ve hemşeriler tarafından bu oluşumun hak ettiği yere taşınacağını, cemiyet faaliyetlerini ise bilimsel, akılcı ve katılımcı bir yaklaşım ile yapma gayretinde olacaklarından bahsetmiştir.
 Bilahare, Dernek Başkanı Emin BARAN gayelerinin tarafsız bir duruş içerisinde üyelerine, hemşerilerine ve Yapraklı’ya hizmet olduğunu ifade ederek, İlçeye bağlı olan köylerin Ankara’da bulunan dernekleri ile de uyum ve birliktelik içerisinde çalışmalara başlanıldığı ve birlik ve beraberlik içerisinde olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek tüm katılımcılara teşekkürlerini sunmuştur.
Yapraklı Belediye Başkanı Basri AVŞAR bu oluşumu gerçekleştirip organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ederek, imkânlar çerçevesinde dernek faaliyetlerine yardımcı olacağına ve koordine içerisinde çalışacağına ilişkin katılımcılar huzurunda söz vermiştir.
İstişare toplantısına katılan Yapraklı eski Belediye Başkanı Ahmet KARAMAN ise konuşmasında ortak amacın Yapraklı ve Yapraklı’lı olduğu böyle güzel bir tabloyu görmekten dolayı mutluluğunu dile getirerek, tüm hemşerilerinin birlik içerisinde, dayanışma içerisinde olmaları gerektiğinden bahsederek, birlik ve beraberliği pekiştirme ve hizmet adına düzenlenen bu toplantı ve oluşumu çok önemsediğini belirtmişlerdir.
Toplantıya katılan üyelerin çoğunluğu söz alarak destek, öneri ve görüşlerini belirtmişler ve son olarak üyelerden Avukat Dr. Ahmet MASTI yaptığı konuşmada memnuniyetini dile getirerek Yapraklı’lı olarak oluşuma katkı sağlayacaklarını ve herkesin de gerekli desteği vermesi gerektiğini ifade etmiştir.
Toplantı; Yapraklı, Çankırı, Kırıkkale,  başta olmak üzere diğer İllerden ve Ankara’nın değişik yerlerinden gelen bürokrasi, siyaset ve iş dünyasından yaklaşık 200 Yapraklı insanının buluşmasına ve kucaklaşmasına vesile olmuştur.
 Yüreği memleket aşkı ve hasretiyle dolu olan ve birbirlerini uzun süredir görmeyen ve üyelikleri tamamlanan Yapraklı’lıların memnuniyetleri büyük bir mutlulukla müşahede edilmiş ve katılımcılar ve mazeretleri sebebiyle toplantıya katılamayanlar tarafından bu tür organizasyonların mutlaka devamının getirilmesi talep edilmiştir.
Toplantı emekli Müftü Mehmet MUTLU tarafından yapılan dua ile sona ermiş olup,  düzenlenen resepsiyon ’un ardından misafirler uğurlanmıştır.21.04.2013

HABERLE İLGİLİ FOTOĞRAFLAR https://www.facebook.com/YaprakliBelediyeBaskanligi?ref=tn_tnmn

ADRESİNİDE YAYINLANMIŞTIR.TIKLAYINIZ.

Ekim 2017