Çankırı Geleceğini Planlıyor Sempozyumu İstanbul’da Düzenlendi

Çankırı’nın Geleceği İstanbul’da Masaya Yatırıldı

Çankırı Valiliği, İstanbul Çankırılılar Vakfı ve Çankırı Dernekler Federasyonu iş birliğinde düzenlenen ‘Çankırı Geleceğini Planlıyor’ sempozyumu, İstanbul’da büyük bir katılımla yapıldı. Sempozyumda konuşmacılar Çankırı’nın, mevcut durumunu ortaya koyarken, gelecekte kentin gelişip kalkınması için önerilerini sundular.

İstanbul Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya İstanbul, Çankırı ve Ankara’dan yaklaşık 800 davetli katıldı. Divan Başkanlığını İş Adamı İsmail Işık’ın yaptığı sempozyumda konuşan Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Başkanı Ömer Lütfi Özenç, Çankırı ilçe ve köy yolları standardının iyileştirilmesi gerektiğini belirterek, Çankırı’nın tanıtımı ve sanal medyanın kullanılmasının önemine değindi. Çankırılılar Vakfı Başkanı Eşref Harmandar da Çankırı’nın geleceği planlanırken deprem kuşağında olan kentin afet planlamasının iyi yapılması gerektiğinin altını çizdi ve derneklerin Çankırı’nın önemli sorunların çözümünde daha aktif rol alması gerektiğini söyledi.

BELEDİYE BAŞKANINDAN YATIRIMCILARA DESTEK SÖZÜ
Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ise başta Çankırılı iş adamları olmak üzere Çankırı’ya yatırım yapacak tüm yatırımcılara her türlü desteği vereceklerini belirterek, “Belediye olarak yatırımcıların ihtiyaç duyacağı nitelikli işgücü, sosyal ve kültürel alanlarda altyapı hazırlığı yaptık. Yatırım sizden, destek bizden” diye konuştu.

VALİ ÖZCAN “TERSİNE GÖÇ BAŞLAYACAK”
Yaptığı sunumda kentin ulaşım, altyapı gibi konularda rakamlarla bilgi veren Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, “Çankırı’yı Çankırılılarla birlikte yönetmeyi amaçlıyoruz. 2023’te ferd başına düşen gelir seviyesi bakımından ilk 20 il arasında olmayı hedefliyoruz. Çankırı’dan göçün üniversitenin büyümesi, yatırımların artması ve köylere ulaşımın daha da iyileşmesi ile tersine döneceğini ve tersine göçün başlayacağını düşünüyoruz. Çankırı’nın geleceğinin planlandığı toplantılarının ikincisini Ankara’da, üçüncüsünü de Çankırı’da gerçekleştireceğiz” dedi.

Ak Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin “Dünü hatırlamazsak bügüne hedef koyamayız”
Çankırı Milletvekili İdris Şahin de yaptığı konuşmada, Meclis cephesindeki çalışmaları dile getirdi. Meclis’te 5 Çankırılı milletvekilinin olduğunu dile getiren Şahin, Çankırı’nın makus tarihini değiştirmek için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Yol, içme suyu, sulu tarım, baraj ve sanayi yatırımları için büyük mesafeler aldıklarını söyleyen Şahin, birlikte hareket edilmesi durumunda başarılamayacak girişimin olmayacağını söyledi.

Meclisteki bütçe toplantılarına rağmen özel izinle sempozyuma katılan AK Parti Çankırı Milletvekili İdris ŞAHİN; “Sayın Valimizin yapmış olduğu sunum, Çankırı’nın hangi aşamadan nereye geldiğini belli ediyor” diyerek başladığı konuşmasında, Çankırı’nın son yıllarda kaydettiği aşamayı, yapılan çalışmaları ve önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler alktardı. Geçmiş dönemlerde olan birlik beraberliğin artarak hedefine doğru yürümekte olduğuna vurgu yapan ŞAHİN, “Dünü hatırlamazsak bugüne hedef koyamayız” ifadeleri ile Çankırı’da yapılacak çalışmaları kimsenin gözardı edemeyeceğini ve gelişimin devam edeceğini ifade etti.

ESKİ BAKANIMIZ NEVZAT AYAZ TEŞEKKÜR ETTİ
Bütçe görüşmeleri nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan izin alarak İstanbul’daki toplantıya katılan Ak Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, günün birlik ve beraberlik günü olduğunu belirttiği konuşmasında, geçmişin hatalarından ders alarak geleceğe emin adımlarla yürüyeceklerini söyledi. İsmi Çankırı ile özdeşleşen Çankırı’nın eski milletvekilli ve bakanlarından Nevzat Ayaz ise hizmetlerin bugün takdirle anılmasının büyük bir kadirşinaslık olduğunu belirterek, tüm Çankırılılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Karatatar ve Çankırılılar Vakfı Başkan Yardımcısı İlker Karataş tarafından Çankırı’nın eğitim, kültür ve turizm, sanayi ve sosyal durumu ile ilgili sunumlar yaptı. Yoğun bir katılım ve ilgiyle izlenen sempozyum, düzenlenen plaket töreni ile sona erdi.