Kadın İstihdamının Artırılması Projesi Sertifika Töreni Gerçekleştirildi

Yapraklılı Kadınlar Küpecik Peyniri ile Seslerini Duyuruyor

Çankırı’nın Yapraklı ilçe Kaymakamlığı tarafından hazırlanan “Küpecik Peyniri Üretimiyle Yapraklı’da Kadın İstihdamının Artırılması Projesi” sertifika töreni gerçekleştirildi.

Yapraklı Yatılı Bölge İlköğretim Okulu salonunda gerçekleştirilen törene, Çankırı Vali Yardımcısı Ömer Bedrettin Sağsöz, Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Yapraklı İlçe Kaymakamı Elif Canan Ersöz, Yapraklı Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar, çok sayıda bürokrat ile sertifika almaya hak kazanan kursiyerler ve aileleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Yapraklı Kaymakamı Elif Canan Ersöz, “Böyle bir projeyi seçmemizin amacı bölge de zaten peynir üretimi yapılıyordu. Ama biz istedik ki bun yörede ki kadınımız için istihdam fırsatı olsun. Yapraklılı kadınlarımıza 5 ay boyunca peynir yapımı, pazarlaması, girişimcilik, işletmecilik gibi alanlarda çeşitli dersler verdik. Dersleri vermemizde yardımcı olan Çankırı Karatekin Üniversitesine, İş-Kur İl Müdürlüğüne, koordinatörlerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Verilen bu kurslarla daha kaliteli peynir üretimi yapmış olacağız. Bu projeye katılan 100 bayan kardeşimiz edindikleri bilgilerin yanında sanırım en büyük kazancımız onların kendilerine güven hissi kazanmaları ve kafalarında “bende çalışabilir, üretebilir, başarabilirim” fikrinin oluşması oldu. Ve böylece projemizde yer alan 86 kursiyerin bir araya gelerek kurdukları “Yapraklı ve Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi” ortaya çıktı. ” dedi.

Daha sonra kursiyerler adına Name Kara isimli öğrenci duygularını ifade etti.

Kursiyerler sertifikalarını Çankırı Vali Yardımcısı Ömer Bedrettin Sağsöz, Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Fliz’den aldılar. Sertifika töreninin ardından kursiyerlerin yapmış oldukları yöresel yiyecekler konuklara ikram edildi. Programın ardından gelenlere içerisinde kursiyerlerin yapmış oldukları peynirlerinin bulunduğu küpecikle hediye edildi.