Tarla Gününde Tarımcılara Tam Not

Yapraklı’da Bu Yıl Deneme Demontrasyonu Yapılan Tosunbey Buğday Çeşidi Tarla Gününde Tam Not Aldı

Yapraklı ilçemizde yapılan Tarla gününe Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Mühendis Bayram ÖZDEMİR, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Nuri USTAOĞLU, Şube Müdürleri Erman KİRENDİBİ ve Osman KAYTEZ Yapraklı İlçe Müdürü Kamil BİLGİ’nin yanı sıra Yaprak İlçesi Kurum amirleri, İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Teknik personeli ile Yapraklı’lı çiftçiler katıldı.

Tarla gününün açılış konuşmasında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden konu sorumlusu Tekniker Ahmet KALE; “Katılımlarınızdan dolayı öncelikle hepinize teşekkür ederim. 2009-2010 sezonundan bu yana İlimiz Merkez ve köylerinin yanı sıra Şabanözü, Yapraklı, Orta gibi ilçelerimizde deneme demonstrasyon parselleri kurulmuştur. Bu gün ise ekmeklik buğday çeşidi olan Tosunbey ve bir arpa çeşidi olan Aydan Hanımın Demonstrasyon sahasında tarla günü yapıyoruz. İlimiz şartlarında, kış mevsiminde hâsıl olan yoğun kar yağışlarının neden olduğu kar küfüne rağmen demonstrasyonlarımızdan yüksek verim alacağımız aşikârdır. Katılımlarınız için hepinize teşekkür eder saygılar sunarım” dedi.

Daha sonra söz alan Yapraklı İlçe Müdürü Kamil BİLGİ Yapraklı İlçesini genel hatları ile tanıttıktan sonra çiftçilerimizin daha verimli ürünler verecek çeşitlere ulaşabilmesi için demonstrasyon, tarla günü gibi etkinliklerimize bundan sonra devam edeceklerinden bahsetti. Tarla sahibi Bekir HURŞUT’a da teşekkürlerini ileten BİLGİ konuşmasının devamında İlçede mevcut hayvan varlığından ve denemesi yapılan çeşitlerden bahsetti.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Nuri USTAOĞLU çeşitliliğin ve verimliliğin artırılması konusunda özverili çalışmalarından ötürü Yapraklı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü ve teknik ekibine teşekkürlerini iletti.

Akabinde söz alan Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Mühendis Bayram ÖZDEMİR katılımcılara hitaben; “Ülkemizin ve enstitümüzün yüz akı olan Tosunbey ekmeklik buğday çeşidimiz, halk arasında Rus buğday olarak bilinen bezostaja buğday çeşidinin İç Anadolu bölgemizde silinmesine sebep olmuş ve onun yerini almıştır. Kalite ve verim bakımından yarı kurak alanlarda da iyi sonuçlar vermiştir. Bunun yanı sıra arpa çeşitlerimizden Zeynel Ağa ve Aydan hanımla birlikte bir makarnalık buğday çeşidimiz olan Eminbey’de İç Anadolu şartlarında yüksek verim ve kalite veren çeşitlerimiz arasındadır. Değerli arkadaşlar; Ben bu vesile ile şahsım ve temsil etmiş olduğum kurumum adına sizlere teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi.

Tarla gününe katılan konuklara törenin ardından Yapraklı Büyük Gölet tesislerinde ikramda bulunuldu.