Vali Özcan Depremzede Öğrencileri YİBO’da ziyaret etti

Yapraklı’ya Van’dan Gelen Depremzede Öğrencileri Vali Vahdettin Özcan Yapraklı Yibo’da ziyaretlerde bulundu.

Vali Vahdettin Özcan, Kaymakam Mesut Tabakcıoğlu, Garnizon Komutanı İbrahim Çakıcı, Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel’den oluşan heyet  Yapraklı YİBO (Yapraklı Yatılı Bölge İlköğretim Okulu) yemekhanesinde depremzede öğrenciler ve Yapraklılı öğrencilerle bir araya gelerek devletin her zaman yanlarında olduğunu gösterdiler.

Vali Özcan öğrencilere yaptığı konuşmasında “ Bugün başka bir programımızı iptal ederek sizleri görmek için buraya geldik. Şu anda burada Van’dan gelen kardeşlerimiz ve Yapraklılı kardeşlerimiz hep bir arada çok güzel bir tablo sergiliyoruz. Hakikaten Türkiye’nin özlediği tablo bu, Vanlısı, Hakkarilisi, Edirnelisi, Sinoplusu, Çankırılısı, Kayserilisi hep beraber aynı hedefe gönlü ve kalbi çarpan, çocuklarla birlikte bir tablo görmek istiyorduk onu burada gördük. Öncelikle Çankırı Valisi olarak şunu söyleyeceğim. Bu tablonun oluşmasında Milli Eğitim Müdürümüzün büyük emeği var. Gıyabında Ahmet Şahin beyin ve Vakıf  Müdürümüzün emeği var. Tüm bu adı geçenlere Kaymakam Vekilimize ve Okul Müdürümüze ve diğer Milli eğitim yetkilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sizlerin ihtiyaçlarınızın karşılandığını öğrendim. Onun dışında bir takım ihtiyaçları olanlar olabilir onlarda gün içerisinde, hafta içerisinde, ay içerisinde çözülecek. Bunun da buradan sözünü veriyorum. Sizler uzunca bir süre eğitim öğretimden uzak kaldınız. Amacımız burada o uzaklığı telafi etmek. Hem bu dönem içinde Türkiye’ nin başka bir yöresini tanımış olacaksınız. Zaman, zaman imkanlarımızı kullanarak Çankırı’nın güzelliklerini, Ilgaz dağını, Tuz Mağarasını sizleri gezdirerek göstereceğiz. Bizim sizden talebimiz birbirinizi tanıyın, kaynaşın, kucaklaşın birbirinizi sevin yeter. Buradaki gördüğüm bu tablodan memnun oldum. Yatakhanelerinize de bakacağım her türlü eksikliklerinizi gidereceğiz. Kaymakam vekili Mesut Tabakcıoğlu sizin abiniz, bu abiniz sizinle ilgilenecek, bizlerde Çankırı’dan zaman, zaman geleceğiz. Sevgili çocuklar hepiniz Allah’ emanet ediyorum. Kendinize iyi bakın” dedi.

Ardından Kaymakam Vekili Mesut Tabakcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, Belediye Başkanı H.Basri Avşar , İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel Vanlı depremzede çocuklara her türlü yardım yapacaklarını ve daima yanlarında olduklarını belirten kısa birer konuşma yaptılar.

Vali Özcan; Vanlı ve Yapraklılı Öğrencilerden duygu ve düşüncelerini söylemek isteyenlere mikrofon vererek onları dinledi. Depremzede öğrencilerden Merve, Elif, Barış duygularını dile getirirken yaşadıkları depremden dolayı psikolojilerinin bozularak eğitimlerinden geri kalmanın üzüntüsünü yaşadıklarını, buraya geldikleri için ailelerinden ayrı kalmanın üzüntüsü olduğunu, aynı zamanda yeni bir yer ve arkadaşları olduğu için mutlu olduklarını belirtirken, Yapraklılı öğrencilerden 7. sınıf öğrencisi Sevim, burada her gün bulgur pilavı çıkıyor artık yemekten bıktık bulgur pilavı çıkmasını istemiyoruz “dedi. Vali Özcan Okul Müdürü Mustafa Ordueri’ ne bundan sonra 10 gün hiç bulgur pilavı çıkmasın diye talimat verdi. Özcan,  öğrencilerin yatakhanelerini gezerken öğrenciler bir takım eksikliklerinin olduğunu söylediler. Dolap kilitlerinin , havlu, terlik gibi eksiklerinin henüz verilmediğini söyleyen öğrencilere, “çocuklar bu eksiklikler derhal giderilecek siz hiç merak etmeyin” dedi.