Van’dan Yapraklı’ya 168 Depremzede Öğrenci Geldi

Van Depremi Sonrası Okullarının Zarar Görmesi Sonucu Eğitim Göremeyen 168 İlköğretim 8. Sınıf Öğrencisi Yapraklı YİBO’ da Eğitim Görecek

Van depremi sonrası okullarının ağır bir şekilde hasar görmesi sonucu 45 gündür eğitim göremeyen ilköğretim 8. sınıf 41 kız ve 127 erkek öğrenci eğitimlerini tamamlamak üzere Yapraklı Yatılı Bölge İlköğretim Okuluna geldiler.

4 otobüsle görevli öğretmenler nezaretinde gelen öğrencileri Yapraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel Çankırı’da karşıladı. Ardından Demirel’in rehberliğinde Yapraklı ilçesine gelen öğrencileri Kaymakam Mesut Tabakcıoğlu, YİBO okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler karşıladı. YİBO’lu öğrenciler Vanlı kardeşlerine hoş geldiniz diyerek çiçek verdiler.

Öğrenciler YİBO yemekhanesine alınarak kahvaltı yaptılar. Kahvaltının ardından Kaymakam Mesut Tabakcıoğlu öğrencilere bir konuşma yaptı. Tabakcıoğlu “Sevgili çocuklar öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Biliyorum zor günler geçirdiniz. Yaşadığınız bu zor günleri bizler sizlere unutturmak için daima yanınızda olacağız. Sizlerin o sıkıntılı günleri atlatmanız için elimizden gelen her şeyin en iyisini yapmaya çalışacağız. Sizlerden tek isteğimiz eğitiminizi en iyi şekilde tamamlamanız için derslerinize odaklanmanızdır. Hepinize tekrar hoş geldiniz diyor gözlerinizden öpüyorum.” dedi.

Yapraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel konuşmasında” Sizler acıların ve sıkıntıların içinden geliyorsunuz. Bu acıları, bu sıkıntıları biz de burada sizlerle birlikte yüreklerimizde yaşadık. Şimdi bunları hafifletmek istiyoruz. Aileniz, anneniz, babanız sizleri bizlere emanet ettiler artık sizler bizim çocuklarımızsınız, bizim evlatlarımızsınız. Hoş geldiniz. Sefalar getirdiniz. İdareci ve öğretmenler olarak her zaman her türlü ihtiyacınız ve sıkıntılarınızda yanınızda yer alacağız. Bu okul 500 öğrenci kapasiteli bir okuldu. Ancak şu anki mevcut sayımız 137 ‘dir. Sizlerin gelmesiyle 305 öğrencimiz oldu. Okulumuza neşe geldi. Hareket geldi.  45 gündür eğitim göremiyorsunuz. Eğitimdeki bu açığınızı kapatmak için tüm öğretmenlerimiz seferber olacaktır. Bu okulda huzur içinde sevgi ve saygıya dayalı kardeşçe bir ortamda eğitim göreceksiniz. “ dedi.

Vanlı öğrenciler adına görevli gelen öğretmenlerden Burhan Gezgin “Bizleri sevgi ve çiçeklerle karşılayan sayın kaymakamımıza, idarecilerimize ve tüm öğrencilerimize çok teşekkür ederim” dedi.

Duygularını aldığımız öğrencilerden bazıları haber18 muhabirine “ Bilmediğimiz, tanımadığımız bir yere geldik. Annemizden, babamızdan, sevdiklerimizden ayrıldık bunun için içimizde bir hüzün var. Ancak 45 gündür eğitim göremiyoruz. Önümüzde bizim geleceğimiz için çok önemli bir SBS sınavı var. Bu sınava en iyi şekilde hazırlanmak için burada eğitimimizi tamamlayacağız bu yüzden mutluyuz.” dediler.

Kahvaltının ardından öğrenciler istirahat etmek üzere yatakhanelere yerleştirildiler.