YAPRAKLI BAĞ BOZUMU ŞENLİKLERİ 05-06/10/2013 GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

İlçemizde Bağ Bozumu Etkinlikleri 05/10/2013 Cumartesi günü İlçemiz Pazarında doğal ürünlerin satımı ve aynı gün akşamı konser programıyla devam etmiş olup 06/10/2013 günü de bağ bozumu etkinlikleri yapılmıştır.

Geleneksel olarak yapılmakta iken uzun süredir düzenlenmeyen Yapraklı bağ bozumu şenlikleri hayata geçirildi.

Yapraklı Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yaprakder) tarafından 6 Ekim 2013 Pazar günü düzenlenen bağ bozumu şenliklerine Vali Vahdettin Özcan, Yapraklı Kaymakam Vekili Erkan Savar, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, Yapraklı Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakoç, Yapraklı Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Ahmet Korhan Mastı ve üyeleri, Yapraklı Hanımelleri Derneği üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Vahdettin Özcan, ilk üzüm salkımını kopararak bağ bozumunu başlattı. Daha sonra bağ fidanı dikerek hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Hanımelleri Derneği tarafından açılan, marmelat, ev yapımı salça, tarhana, erişte, kahvaltılık sos gibi ürünlerin sergilendiği standı da gezen Vali Özcan, alıç marmeladı ve ispir fasulyesi satın alarak derneğe katkıda bulundu. Ardından dernek üyeleri ve şenliğe katılan vatandaşlarla sohbet etti ve hediyeler verdi.

Tamamen doğal yöntemlerle yetiştirilen üzümlerin, pekmez ve sirke yapımında kullanıldığı bilgisi verildi.

Bağ bozumu ile ilgili fotoğraflar Belediyemizin https://www.facebook.com/YaprakliBelediyeBaskanligi adresinde yayınlanmıştır. Tıklayınız.

Kasım 2017
« Eki