Yapraklı Çok Programlı Lisesi Beyaz Bayrak Aldı

Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü personelinden oluşturulan Beyaz Bayrak Projesi Komisyonu Başkanı ve üyelerince Yapraklı Çok Programlı Lisesi Müdürlüğüne getirilen Beyaz Bayrak ve sertifikası okul bahçesinde düzenlenen bir törenle Okul Müdürü Ahmet Yolcu’ ya teslim edilerek öğrenciler tarafından göndere çekildi.

Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü Beyaz Bayrak Projesi Komisyon Başkanı Çevre Sağlığı Şube Müdürü Kadir Şahin “ Sağlık Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği 2006 yılında başlatılan Beyaz Bayrak Projesi kapsamında ilimizde 16 okul beyaz bayrak’a aday oldu ve bu okullarda komisyon olarak yaptığımız denetimler sonucunda istenilen kriterlere uygun hareket eden 8 okulumuz Beyaz Bayrak Sertifikası almayı hak etmiştir. Bunlardan 6 tanesi il merkezinde 2 okulumuzda ilçelerdedir. Bu iki okuldan biride Yapraklı Çok Programlı Lisesi olmuştur “dedi.

Beyaz Bayrak ve Sertifikasının nasıl alındığına dair bir bilgi veren Şahin “ Beyaz Bayrak almaya talip olan okullarımızı biz komisyon olarak hijyen kriterlerinin belirlendiği “Okul Sağlığı Denetim Formu” hazırlayarak denetliyoruz. Bu denetimler sonucunda Okul çevresi, okul içi, idari hizmet birimleri, eğitim, öğretim hizmet birimleri, yardımcı hizmet birimleri, okul kantini gibi konular dikkate alınarak değerlendirme yapılıyor. Değerlendirme sonucunda sağlık ve hijyen yönünden yeterli görülen okullara temizlik ve sağlığın sembolü olarak Beyaz Bayrak ve sertifika veriliyor” dedi.

Şahin Yapraklı Çok Programlı Lisesinde de yapılan denetimler sonucunda istenilen kriterlere uygun olduğu görülmüştür. Bu nedenle yapılan değerlendirme sonucunda okulunuz “Beyaz Bayrak ve sertifika almaya hak kazanmıştır. Okulunuza ve sizlere hayırlı, uğurlu olmasını dilerim” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel “ İlçemizde Çok Programlı Lisemizin Bizler için çok önemli olan sağlık ve hijyen koşullarını yerine getirerek kazandığı bu başarısından dolayı Okul yönetimini, öğretmenlerini, personelini ve bu Beyaz Bayrak’ın alınmasında en büyük katkı sahibi öğrencilerimizi tebrik ediyor okulumuza hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Beyaz Bayrak iki öğrenci tarafından göndere çekilerek, Beyaz Bayrak Sertifikası da İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel tarafından Okul Müdürü Ahmet Yolcu’ ya teslim edildikten sonra tören sona erdi.

temiz_okul_1

Picture 1 of 3