Yapraklı ‘ da Tarla Günü Yapıldı.

Yapraklı İlçe Tarım Müdürlüğünce düzenlenen Tarla Günü Yapıldı.

Yapraklı Karacaözü yolu mevkiinde yapılan Tarla gününe Kaymakam Elif Canan Tuncer Ersöz, Garnizon Komutanı İbrahim Çakıcı,  ve Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Üretme işletme Bölüm Başkanı Musa Karaçam, İl Tarım Müdürü Metin Karaoğlanoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mahir Özdemir, İlçe Tarım Müdürlüğü Mühendisleri ve personeli ile Yapraklılı çiftçiler katıldı.

İl Tarım Müdürü Metin Karaoğlanoğlu açılış konuşmasında “Bugün burada Orta Anadolu bölgemizde uygulamaya başladığımız tohum çeşitliliği ve yeni çeşitlerin denenmesi kapsamında “Aydan Hanım” ve “Zeynel Ağa” arpa bitkisi çeşitlerinin tanıtımını Yapraklılı çiftçilerimize tanıtmak üzere ve bizzat tarlada göstermek üzere buradayız. Karaoğlanoğlu, Ülkemizde tarım alanlarımız sabit bu alanlarda sürekli çeşitliliği geliştirmek için araştırmalar yaparak yeni çeşitler geliştirmeliyiz. Ben ayrıca çiftçilerimizin Tarım Müdürlükleri ile irtibata geçerek yeni çeşitlere yönelmesini ve Bakanlığımızın desteklemelerinden yararlanmasını istiyorum” dedi.

Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Üretme işletme Bölüm Başkanı Musa Karaçam” Biz bu tür çalışmaların sadece ilçe bazında değil de köyler bazında yayılıp yaygınlaştırılmasını istiyoruz. Ülkemizde ekilen arpa çeşitlerinin %95 ‘i Merkez Araştırma Enstitümüz tarafından geliştirilmektedir. Burada yetiştirilmiş bulunan Aydan Hanım ve Zeynel Ağa Arpa çeşidi ve daha bir çok çeşit Araştırma Enstitümüz tarafından geliştirilmiştir.

Karaçam, Bu Çeşitler on binlerce çeşit içerisinden seçile, seçile en verimli çeşidin ortaya çıkması sağlanıyor ve çiftçimize en yüksek kazanç sağlayacak çeşitler sunuyoruz” dedi.

Tarla gününe katılan konuklara törenin ardından Yapraklı Büyük Gölet tesislerinde ikramda bulunuldu.