Yapraklı Yaren Ocağı Bu Hafta Yukarıöz’de Yandı

Yapraklı Yarenleri Bu Hafta Yukarıöz Beldesinde Ocak Yaktı

Yukarıöz Belediye Başkanlığı ve Yukarıöz Kültür, Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği İşbirliğiyle yapılan dernek binasının açılış gecesinde Yapraklı Yarenleri Ocak Yaktı.26.01.2013

İlginin oldukça yoğun olduğu geceye Çankırı Ak Parti Milletvekilleri İdris Şahin, Hüseyin Filiz, İl Başkanı Salim Çivitçioğlu, Yapraklı Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar, Yukarıöz Belediye Başkanı Ömer Karaca, Yapraklı İl Genel Meclis Üyesi Recep Yılmaz, Ankara Yapraklı Dernekler Birliği Başkanı
Mehmet Ayhan, Yukarıöz Dernek Başkanı Arif Görgülü ve Yukarıöz belde halkı ile çevre köylerden vatandaşlar katıldı.

Yukarıöz beldesinde genç nüfusun yoğun olduğunu gören Yapraklı Yarenleri bundan böyle Yukarıözlü gençlerinde bir yaren ekibi kurarak bu güzel mekanda yaran ocakları yakmalarını istedi. Yaran kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için bu genç nüfus potansiyelinin mutlaka değerlendirlmesini ve bu konuda kendilerine destek olunacağını dile getirdiler.

Gecede Karatekin Üniversitesinden Dr. Kadir Çayır konuklara yaran kültürünün geçmişten günümüze gelişini anlattı.