Yapraklı Yarenleri Ankara’da Yapraklı Yarenleri ile Buluştular

Yapraklı Yarenleri Ankara’da Yapraklı Dernekler Birliği Gecesinde Ankara’da ki Yapraklılılar ile Biraraya Geldiler

Cumartesi gecesi Ankara’ da yeni kurulan Başkanlığını Mehmet Ayhan’ın yaptığı,  Ethem Ekerbiçer, Arif Görgülü, Tuncay Coşkunoğlu, İbrahim Özkan, Latif Kara, Ramazan Akbaş, Ahmet Oytukkaya ve Fikret Kuşçu ‘dan oluşan Yöenetim Kurulu ile büyük bir başarıya imza atarak Ankara’ daki Yapraklılıları bir araya getirebilmenin gayreti içerisine girmişler.

Düzenlenen geceye AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK, Yapraklı Belediye Başkanı H.Basri Avşar, Yukarıöz Belediye Başkanı Ömer Karaca, Yapraklı köylerinin tüm dernek başkanları ve birçok sayıda ismini hatırlayamadığımız misafir katıldı.

Yapraklı Yarenlerinin Yaran Kültürünü Ankarada da yaşatmak isteyen Yapraklılı gençlere tanıtması ve öğretmesi için düzenlenen gecede birlik beraberlik adına her şey vardı.

Milletvekili Hüseyin Filiz  Yaptığı konuşmasında ” Bu mekanı bu kadar güzel bir şekilde hazırlayıp buradaki Çankırılı hemşehrilerimizin hizmetine sunan Mehmet Ayhan ve tüm ekibine çok teşekkür etti. Filiz, buradan Çankırılı hemşehrilerime kısaca bir iki dipnot aktarmak istiyorum. Çankırı Ankara il sınırında Tüney köyü arazisinde oluşturulacak OSB ‘nin ve Japonlarla yapılan Petlas Lastik Fabrikası yatırm işbirliğinin sonuna geldik inşallah en kısa zamanda OSB ‘nin temeli atılacak dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak “Çankırılıların Keçiörende nüfus bakımından birinci sırada olduğunu, Dernekler Birliğinin hazırlamış olduğu yaren evi şeklinde düzenlenmiş olan mekanı beğendiğini dile getirirken bu güne kadar gezdiğim derneklerden her yönüyle çok farklı mükemmel bir mekan olmuş ayrıca bizim bildiğimiz dernek mekanları oyun oynanan lokallerden ibaret ancak sizler bu anlayışı yıkarak Yaran Kültürünüzü burada yaşatmak için yaptığınız bu çalışma takdire şayandır. Bundan dolayı emeği geçen herkese çok teşekkür ederim dedi.

Dernek Başkanı Mehmet Ayhan ” Bu Mekanın bu hale getirilmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim. Bize burayı tahsis eden Sayın Belediye Başkanımıza teşekkürlerimizi ayrıca sunar kendisinden Allah razı olsun. Gecemize Katılan Milletvekilimize, Keçiören Belediye Başkanımıza, Yapraklı Belediye Başkanımıza, Yukarızö Belediye Başkanımıza, Başağalarıma, Yaren ağalarıma ve tüm misafirlerimize çok teşekkür ederim dedi.

Başkan Ayhan, Bu gece biliyorum bu organizasyıonu duyan tüm hemşhrileimiz bizlere kıırılacak ancak mekanımızın yaterli olmaması hasabiyle sadece Dernek başkanlarımızı davet etmekle sınırlı kaldık gönül isterdiki tüm Yapraklılı hemşehrileimizi buraya toplayabilmek bu derneğin kuruluş amacıda zaten tüm Yapraklılıları bir araya getirebilmektir.  Onun için çağıramadığımız kardeşlerimizden özür dilerim dedi.

Ekim 2017
« Eyl