Yapraklı’da Kutlu Doğum Haftası Coşkuyla Kutlandı

Yapraklı İlçe Müftülüğünün Organizasyonu ile Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Coşkulu Geçti

Yapraklı ilçesinde kutlu doğum haftası İlçe Müftülüğünce hazırlanan programla coşku içinde kutlandı.

Yapraklı Belediye düğün salonunda kutlanan programa Kaymakam Vekili Vali yardımcısı Şerefnur Oktay, Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar, Ankara İl Müftüsü Mustafa Hakkı Özer , İlçe Müftüsü Menderes Karapunar ve daire amirleri ile Yapraklı halkı katıldı.

İlçe Müftüsü Menderes Karapunar açış konuşmasında “Katılımcıların ve tüm İslam aleminin kutlu doğum haftasını kutlayarak Peygamber efendimizin hayatından örnekler verdi.

Programa konuşmacı olarak katılan Ankara İl Müftüsü Mustafa Hakkı Özer katılımcılara Peygamber efendimiz hakkında konferans verdi.

M.Hakkı Özer “ 23 yıla aşkın kutlu doğum haftası kutlanıyor, Peygamber aşıkları artık salonlara, stadyumlara, alanlara sığmıyor, bizleri böyle programlarda, böyle günlerde buluşturan cenabı hakka sonsuz şükürler olsun. Bu yıl en çok muhtaç olduğumuz konu “ Kardeşlik Ahlakı, Kardeşlik Hukuku” Kutlu doğum haftasında bu prensiple kutluyoruz . dedi.

Özer, konuşmasına Peygamber efendimizin hayatından örnekler vererek son verdi.

İlçe Müftülüğünce düzenlenen bilgi yarışmasında Yüklü Beldesi Erkek Kur’an Kursu ve Aşağıöz Kız Kur’an Kursu öğrencileri yarıştılar. 20 soruluk yarışmada eşitlik bozulmadı ve yedek sorulara geçildi. Son soruda Aşağıöz Kız Kur’an Kursu öğrencileri yanlış cevap verince Yüklü Beldesi Kur’an Kursu öğrencileri birinci oldular. Diğer yarışma dallarında, Şiir dalında birinci olan Yatılı İlköğretim Bölge Okulundan Vanlı depremzede öğrenci Eylüllah Demir “Hepimiz Kardeşiz, Kardeş” adlı şiirini okurken katılımcıların duygulanmasına neden oldu. Resim dalında Aşağıöz Kız Kur’an kursu öğrencileri birinciliği alırken,  Kompozisyon dalında Çok Programlı Lisesi öğrencileri birinci oldu. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Kaymakam Vekili Şerefnur Oktay, Ankara İl Müftüsü M.Hakkı Özer ve Belediye Başkanı H.Basri Avşar, İlçe Müftüsü Menderes Karapunar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel takdim ettiler.

Kasım 2017
« Eki