Yapraklı’da Yaran Ocakları Yanmaya Başladı

Yapraklı’da Yaran Geleneğini Genç Yarenler Yaşatmaya Devam Ediyor.

Yaran Geleneğini Yaşatan Yapraklı Yaran Kültürünü Yaşatma Gençlik Kültür ve Eğitim Derneği Yaran Ocakları Küçük Baş Ağa  gecesiyle start aldı.

Tarihi Oğuz boylarına dayanan Yaran kültürü Çankırı’ da ve ilçeleri ile köylerinde halen yaşatılıyor.  Aslına en uygun olarak Yapraklı Yarenlerince yaşatılan Yaran Ocağı Küçük Baş ağa Hüseyin Durmaz ve ocak sahiperi Recep Soydaş, Burak Kılıç, Onur Dede, Ali Kılıç, Fevzi Ulusoy ve M.Furkan Durmaz’ın katılımıyla ilk ocak olarak yandı.

Geceye bu kültürü geleceğe taşıyabilecek Çankırı Meslek lisesi Öğrencileri, Karatekin Üniversitesi Öğrencileri misafir olarak katıldılar.

Yaren Baş Ağası Ali Avşar gelen misafirlerle selamlaşarak Yaran Kültürü hakkında kısa bir bilgi verdi. Gecede yaran güveci yenildi. Yöreye ait Yaren halk oyunları oynandı. Gecenin en eğlenceli kısmı orta oyunları oynandı. Eğlenceler gece geç saatlere kadar sürdü.

Gecenin sonunda geleneğe göre Küçük baş ağa misafirleri kapıda tek, tek uğurladı.

Yaren toplantılarının İlçemize Hayırlara vesile olmasını diler , yaren kardeşlerimize bu kültürü yaşattıkları için teşekkür ederiz.Yapraklı Belediye Başkanlığı.