YÜKLÜ BELDEMİZDE SAYIN VALİMİZİN KATILIMIYLA FASÜLYE YETİŞTİRİCİLİĞİ SERTİFİKASI DAĞITILDI 27.03.2013

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR), İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, işbirliği ile Eğitim Hizmetleri Protokolü gereği, ortaklaşa düzenlenen Yapraklı İlçesi Yüklü Beldesinde kadın çiftçilerimize yönelik gerçekleştirilen f…asulye yetiştiriciliği kursunun sertifika töreni düzenlendi.

Düzenlenen törene Çankırı Valisi Vahdettin ÖZCAN, değerli eşleri Leyla ÖZCAN, Yapraklı Belediye Başkanı Basri AVŞAR, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman ÇAKIR, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Muzaffer ÇAMIRCI, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar PETEK, Yüklü Belde Başkanı Hidayet ÇÖLGEÇEN, Yapraklı İlçesi Kurum Amirleri ve çok sayıda Yüklü Beldesinden vatandaş katıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman ÇAKIR’ ın açılış konuşmayla başlayan törende, katılımcılara hitaben “Müdürlüğümüz, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce ortaklaşa 2010 yılından günümüze bayan ve erkek çiftçilerimize yönelik besi sığırcılığı, süt sığırcılığı, arıcılık, örtü altı sebze yetiştiriciliği, kavun yetiştiriciliği ve Fasulye Yetiştiriciliği konularında 113 bayan çiftçi ve 114 erkek çiftçi olmak üzere toplam 227 çiftçiye bu kapsamda eğitim verilmiştir. Yapılan bu eğitimlere destek olan tüm kurum ve kuruluşlara emeği geçen herkese özellikle kurs hocalarına ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

Günümüzde yaşam boyu öğrenmenin ve bunun için de çiftçilerimizi bilinçli ve bilgili bir üretici haline getirebilmek adına bu tür eğitim kurslarının açılmasının gereklilik kazandığından bahseden İl Müdürü ÇAKIR sözlerinin devamında, “ Açılan fasulye yetiştiriciliği kursu ile çiftçilerimizin, bilinçli ve bilgili olarak tarımsal faaliyette bulunmaları verim, kalite ve gelirlerinde artış sağlayacaktır. Bu kursumuza da Yüklü köyünden 25 başvuru alınmış olup 31.12.2012-19.02.2013 tarihleri arasında 37 iş günü boyunca devam etmiş ve 23 kursiyer sertifika almaya hak kazanmıştır. Kursiyerlere İşkur İl Müdürlüğümüzce her bir gün için 20,00.- TL. ücret ödenmiştir.

Kırsalda, köylerimizde, aile işletmesi düzeyinde yapılan tarımın yükünü kadınlarımız çekmektedir. Sizlerin bu gücü Ülkemiz ve İlimizin geleceği adına da büyük katkılar sağlayacaktır. Yapılan bu eğitimlerden çok iyi istifade edilmesi, hem sizler hem de Ülkemiz tarımı açısından önem arz etmektedir. Bu nedenle tarımda üretim teknik ve çeşitleri ile sebzecilik, meyvecilik ve seracılığı destekleme adına İl Genel Meclisimiz geçen yıllara nazaran tarıma ayırdığı ödeneği yaklaşık 3 katı oranında artırmış, buda siz çiftçilerimize destek olarak yansımıştır. Bu vesile ile bize destek olan Sayın Valimize ve İl Özel İdaremize çiftçilerimiz ve kurumumuz adına teşekkürlerimi sunarım.

Düzenlenen bu sertifika töreninin İlimiz tarımına ve siz değerli bayan çiftçilerimize yeni ufuklar açması temennisi ile saygılarımı arz ederim” dedi.

İl Müdürü Osman ÇAKIR’ dan sonra söz alan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Muzaffer ÇAMIRCI’ da kurs boyunca çiftçilerimize maddi destek sağladıklarını ve bundan sonrada ödenek sıkıntıları olmaması halinde bu türs kursları açmaya devam edeceklerini söyledi.

Çankırı Valisi Vahdettin ÖZCAN ise yapmış oldukları konuşmalarında “Öncelikle bu organizasyonda emeği geçen başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Bey’e ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Muzaffer Bey’e teşekkür ediyorum. Bu kurslar sayesinde sizler özgüven kazanıyorsunuz. Eşlerinize kursa katılmanıza izin verdikleri içinde teşekkür ediyorum. Hepinizi canı gönülden tebrik ediyorum. Almış olduğunuz bu sertifikanın hayatınızda bir dönüm noktası olacağına ve bu tür eğitimlerin ev ekonomisine bir katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Kurs boyunca başarılı olan 23 kursiyere sertifikaları takdim edildi. Akabinde verilen ikramın ardından düzenlenen tören sona erdi.

Vali Özcan Beldedeki İlköğretim Okulunu da ziyaret etti.. Yetkililerden bilgi alan Vali Özcan ve eşi Leyla Özcan Öğrencilerle yakından ilgilendiler.

Haberin fotoğrafları https://www.facebook.com/YaprakliBelediyeBaskanligi adresinde yayınlanmıştır. Tıklayınız.

Ekim 2017
« Eyl